"Niemand kan een ander ervan overtuigen te veranderen. Ieder van ons bewaakt een poort van verandering die alleen van binnenuit kan worden geopend" (Virginia Satir)

Verwachtingen

Wat mag je van mij verwachten?

Ik nodig je van harte uit contact op te nemen voor een vrijblijvende kennismaking. Als gevraagd wordt je hart te openen bij een onbekende, wil je mijns inziens, op zijn minst een wederzijdse klik en veiligheid kunnen ervaren en daarvoor is zo’n kennismaking heel geschikt. We verkennen je vraag en je doel en spreken samen af wat bij jou past.

Ik heb de ervaring en kennis om toe te lichten wat rouw en verlies in je leven kan betekenen en ben opgeleid om te gaan met jouw ervaringen en emoties. Ik ben daarin vol respect, mildheid en oprechte betrokkenheid naar jou en je verhaal. Veiligheid is de basis van waaruit ik met je wil vertrekken. Jouw doelstelling is het vertrekpunt. Een terugblik naar je verleden is hierbij zeer verhelderend en van daaruit kun je je weer richten op de toekomst. Verwacht van mij een ‘met twee benen op de grond’ mentaliteit met een gezonde dosis durf om ook datgene dat ingewikkeld voelt met je te bespreken vanuit een veilige en betrouwbare basis.  

Wat vraag ik van jou?

Je bent welkom met jouw verhaal. Ik bied je een plek waar je mag zijn wie jij bent. Ik heb vertrouwen in de veerkracht van mensen en ondersteun en versterk deze graag. 

Hierbij staat centraal, dat je dit op je eigen wijze en in je eigen tempo doet. Rouw is namelijk als een vingerafdruk: voor iedereen verschillend. Ik ondersteun je met reflecteren op jezelf en actief aan de slag gaan met het bereiken van je eigen doelen. Het gaat er om, dat je je gesteund voelt in dit proces, dat je opnieuw verbindingen aangaat en weer zingeving gaat ervaren zodat het verlies een rol krijgt in je leven en in je toekomst.

'ik ontmoet jou 
je bent welkom
met alles wat er is 
je kracht, je pijn, je wijsheid 
je verlangen en gemis 

met je woorden en je stilte 
vertel je je verhaal 
de verwonding en de heling 
het vroeger en het nu 
wat je verloor en hebt hervonden 
het is er, allemaal'

Gedicht: Floortje Agema (Jij wordt gekend, 2016) 

Stel hier je vraag